John van den Heuvel, voormalig politieagent en presentator van televisieprogramma’s, heeft in de Telegraaf nog een ander podium om zijn mening te ventileren. Op 20 september verscheen er van John een column op de website van de Telegraaf met de titel ‘Het gedoogbeleid is een misbaksel’. Een tenenkrommende column.
Om maar meteen met het repliek te starten inzake de zaak van Laarhoven: als oud politieagent en misdaadverslaggever zou John zich toch moeten hechten aan een rotsvast verankerd principe in onze rechtstaat dat iemand onschuldig is totdat hij is veroordeeld. Dus de verdenkingen van witwassen, belastingfraude, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie zijn verdenkingen en niets meer. Bovendien worden deze zaken hem in Nederland ten laste gelegd en niet in Thailand. Van Laarhoven heeft zijn kapitaal verworven door gebruik te maken van het meest krampachtige systeem (gedogen) dat Nederland kent en heeft over zijn inkomsten belasting betaald. Volstrekt legaal conform de Nederlandse wetgeving. De veroordeling van Johan in Thailand raakt kant noch wal en het is bijzonder zorgelijk wat justitie allemaal overhoop heeft gehaald zonder zich daarbij te bekommeren over een Nederlands staatsburger. Van Laarhoven’s toestand is dusdanig slecht dat we zo zachtjes aan voor zijn leven moeten gaan vrezen.
Het is de overheid zelf die door het gedoogbeleid toestaat dat ondernemers geld verdienen en sommigen verdienen veel geld, wat is daar mis mee?
Ontelbaar veel Nederlanders zijn blij met het Nederlandse gedoogbeleid omdat dit beleid het mogelijk maakt dat zij om medicinale redenen cannabis gebruiken zonder dat ze daarbij iemand schade doen of er sprake is van verslaving. Ook vinden veel mensen baat bij het gebruik van cannabis om er mee te ontspannen.
Feitelijk is het natuurlijk zo dat cannabis gebruikers over het algemeen voor geen enkele overlast zorgen. En dat in tegenstelling tot gebruikers van alcohol. Dát is een drugs die de aandacht verdient. Deze door de overheid geprezen en gelegaliseerde drugs veroorzaakt echt veel meer problemen, verslaving, schade, slachtoffers en overlast dan alle andere illegale drugs bij elkaar.
Vervolgens insinueert van den Heuvel in zijn column dat het gedoogbeleid zou gelden als een soort opmaat naar het gebruik van cocaïne. Complete onzin natuurlijk en dat hebben tientallen onderzoeken ook aangetoond dat cannabis gebruik een opstap zou zijn naar het gebruik van harddrugs. We schreven al eerder op onze website dat de complete oorlog tegen drugs een compleet zinloze oorlog is omdat er geen grammetje minder gesnoven wordt, geen pilletje minder geslikt wordt en geen jointje minder gerookt wordt, hoe hard justitie er ook aan werkt. Maar justitie en ook de misdaadverslaggevers verdienen nu eenmaal graag hun boterham dus moet de anti drugs machine blijven draaien. Indirect verdient dus van den Heuvel, net zoals van Laarhoven, zijn geld met drugs.
Dan haalt onze misdaad verslaggever er nog een 21 jarig meisje bij die zou zijn overleden door het gebruik van xtc. Nergens hebben we kunnen vinden of het uitsluitend xtc betrof dat toe de dood van dit meisje leidde. En als dit dan al zo was, ook over de hoeveelheid genomen xtc is niets te vinden. Van een pilletje gaat niemand dood John. Er wordt ieder weekend door 7% van de jongeren pillen geslikt in Nederland.
Toch zijn er bij nagenoeg alle ‘xtc doden’ twijfels. Het opvallendst is de grote hoeveelheid zaken die als ‘onbekend’ is geëindigd. In die gevallen zijn er voldoende aanwijzingen dat er xtc in het spel was, maar is er niet duidelijk waar de persoon aan is overleden. Misschien was het de combinatie met veel alcohol, misschien was het uitdroging, misschien bleek er een ander middel in de pil te zitten, misschien was het een hartaandoening waar de gebruiker al veel langer last van had. Wie het aantal xtc-doden vergelijkt met het aantal ongelukken bij skiën (tientallen doden per jaar) of voetbal (ongeveer honderdvijftig spoedeisende gevallen per jaar), moet erkennen dat de mediahypes over xtc op z’n minst een beetje overtrokken zijn, meneer van den Heuvel.
Later we dus inderdaad het gedoogbeleid naar de prullenbak verwijzen en het gebruik en de handel van cannabis legaliseren. Het conservatieve Amerika is een prachtig voorbeeld van hoe het wel kan.
Door: Flappie, Wapexpress.nl op 22 september 2017